KeyboardXperience 2020 ULFT 24.05.2020 14:00 KeyboardXperience 2020 ULFT

Ronald in actie

Bezoekersteller

Deze maandDeze maand1159
TotaalTotaal245545

Jubileumjaar Ronald van Barele – Improva

1995 -2015; zoals Janet Jackson al ooit eens zei in 1 van haar songs; ‘funny how time flies when you’re having fun…………’

Deze regel is op mij zeker van toepassing geweest. Geen moment heb ik er ooit spijt van gehad om van mijn hobby mijn beroep te hebben kunnen maken, dit jaar al 20 jaar als zelfstandige.

En wat zijn de jaren voorbij gevlogen. Ooit begon ik op een zolderkamer met lesgeven, toen werd het een eigen ruimte met een eigen (‘artiesten’-)ingang met wachtruimte en vanaf 2001 een 2x zo grote keyboardstudio, waar naast de keyboards ook eindelijk weer plaats was voor mijn miniatuurauto-verzameling (zo’n 3000 stuks)……..mijn andere hobby, dus.

Alles heeft eigenlijk een ontwikkeling doorgemaakt, niet alleen de muziek, maar ook het instrumentarium; van floppy’s via SmartMedia-card nu naar een zeer betrouwbare USB-stick.

Ook de styles en vooral de klanken en klankkwaliteit van keyboards hebben een enorme sprong voorwaarts gedaan, al is naar mijn mening het eind nog lang niet in zicht!

Het maken van eigen producties is in deze periode ook vooral veel eenvoudiger geworden. Had je 20 jaar geleden toch echt nog wel iets van studio-equipment nodig; tegenwoordig kun je thuis vrij eenvoudig kwalitatief goede opnames op stick ofwel CD zetten. Het resultaat vervolgens uploaden in eenzelfde kwaliteit……no problem!

Ik herinner mij nog wel enkele thuis-projecten: zo werden hier in Varsselder tussen 2003 en 2007 o.a. inzendingen voor het Junior Songfestival gemaakt, maakte ik met plaatselijke ‘troubadour’ annex liedjesschrijver Henry Wezenberg uit Gendringen meerdere single-producties in dialect, die allen de regionale radio haalden (o.a. Leaven met mekaar). Ook enkele engelstalige songs werden op de regionale radio dankbaar ontvangen destijds.

Vanaf 1995 begon ik ook met het organiseren van keyboardconcerten. Vanaf 2003 werd het Keyboard-Spektakel, compleet met bijpassende kostuums als thema bij de songs en vanaf vorig jaat hebben we weer ‘een next level’ gezet met onze KeyboardXperience. Als ik wel eens aan de beginperiode terugdenk met alleen een paar keyboards op het podium, en ik vergelijk dat met onze mega-show met zang, dans en video-animatie van nu; dan is dat toch wel de grootste ontwikkeling geweest van de afgelopen 20 jaar in het bestaan van Roonald van Barele – Improva.

Tja, op naar de volgende 20 jaar zou ik zeggen, alhoewel…………….dan zou ik dus 71 zijn ! OMG !

De tijd zal ons leren hoe we er dan voor staan; misschien spelen we dan wel op andersoortige keyboards of misschien wel op iets wat de toetsen op een alternatieve manier vervangt….?

We hebben 7 gasten online

Privacy | Archief | Contact

Copyright © 2012 Improva | All Rights Reserved Improva.