KeyboardXperience 2020 ULFT 24.05.2020 14:00 123 Dagen KeyboardXperience 2020 ULFT

Ronald in actie

Enqûetes

Ik speel het liefst
 

Bezoekersteller

Deze maandDeze maand1828
TotaalTotaal226623

1995-2010: 15 jaar Ronald van Barele - Improva

1995-2010: 15 jaar Ronald van Barele - Improva


Wat vliegt de tijd.......... een cliché, die in dit geval niet aan de tand des tijds onderhevig is.
Op 1 oktober 1995 startte ik officieel met ‘mijn’ eigen lespraktijk voor keyboard en electronisch orgel. Dit naast mijn job als hoofddocent voor bovenstaande instrumenten aan de Musikschule des Kreises Kleve e.V.
Nu, na bijna 15 jaar, ben ik nog steeds blij dat ik deze stap toen heb gezet. In deze periode zijn er vele muzikale hoogtepunten geweest. Allereerst natuurlijk de keyboardconcerten, die uitgegroeid zijn tot ware ‘keyboardspektakels’, compleet met zang, dans, lichtshow en video-animaties. Voor vele deelnemers is dit evenement een uitstekende ‘springplank’ gebleken voor wat betreft het opdoen van podiumervaring. Ik prijs mij zeer gelukkig, dat ik altijd een ‘crew’ van  (ex-)leerlingen en ‘aanverwanten’ ter beschikking had, die zich om licht, geluid en video-animaties bekommerden. Zonder hun medewerking en inzet zou een keyboardspektakel geen spektakel meer zijn, maar ‘slechts’ ,zoals in den beginne, een eenvoudig concert met keyboards. Verder heb ik met verschillende zangers/zangeressen samengewerkt en zijn er in deze periode ook enkele single-CD’s hier in mijn keyboardstudio in Varsselder geproduceerd (zowel nederlandstalig, engelstalig als dialekt).
Tja, en ‘last but not least’ natuurlijk het lesgeven aan de diverse leerlingen al die jaren, iets wat ik nog steeds een geweldige bezigheid vindt. Het geeft mij nog altijd een geweldige ‘kick’ om diegenen die bij mij op les komen maand na maand, jaar na jaar te zien groeien in de muziek, een ieder op zijn eigen persoonlijke manier.

2010 zal muzikaal gezien in ieder geval een bijzonder jaar gaan worden voor ‘Ronald van Barele – Improva’, vooral wat betreft het komende keyboardspektakel, dat gepland staat op zondag 30 mei a.s. in de splinterniewe popzaal van de DRU-fabriek te Ulft. Dat zal deze keer zeer zeker voor de ‘crew’ en de deelnemers (en natuurlijk ook voor mij) een totaal andere dimensie gaan krijgen dan de uitvoeringen die tot dusver altijd in ‘de Smeltkroes’ plaatsvonden. We kijken er nu al naar uit...........!


Wat er verder nog gaat gebeuren op muzikaal gebied in 2010?......... we zullen zien.
Op naar het jubileumjaar; wij zijn er klaar voor!!

Met muzikale groet,
Ronald van Barele.

We hebben 12 gasten online

Privacy | Archief | Contact

Copyright © 2012 Improva | All Rights Reserved Improva.